Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.
Raadhuisstraat 57 in Graft 1484 EP

Raadhuisstraat 57

1484 EP Graft
€ 650.000,- k.k.
020-5775333

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1880 Woonoppervlakte 171 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

RAADHUISSTRAAT 57, 1484 EP TE GRAFT

Op slechts 25 minuten rijden van Amsterdam ligt het prachtige oudhollandse dorpje Graft (De Rijp). Op één van de leukste plekjes staat hier deze stolpboerderij op eigen grond met weids uitzicht en nabij vaarwater.

LIGGING
Het dorp...
Lees meer

Omschrijving

RAADHUISSTRAAT 57, 1484 EP TE GRAFT

Op slechts 25 minuten rijden van Amsterdam ligt het prachtige oudhollandse dorpje Graft (De Rijp). Op één van de leukste plekjes staat hier deze stolpboerderij op eigen grond met weids uitzicht en nabij vaarwater.

LIGGING
Het dorp Graft behoort tot de oudste nederzettingen op het voormalige Schermereiland, dat gesitueerd was tussen het Schermeer, het Beemstermeer en het Starnmeer. Het oudste document waarin Graft wordt genoemd, wordt door historici gedateerd tussen 1100 en 1120 en betreft bezittingen van de abdij van Egmond. 
De naam Graft is afgeleid van het woord 'gracht' en betekende oorspronkelijk "gegraven waterloop". Zeer waarschijnlijk is het de thans nog ten westen van het dorp gelegen brede vaarsloot (thans Meersloot) geweest die als naamgever heeft gefungeerd.
 
Het noordoostelijk deel van het Schermereiland is het oudste ontgonnen gebied dat met dijkjes min of meer werd afgeschermd van de rest van het eiland en als "Binnenmaden" in exploitatie werd genomen, voor landbouw en veeteelt. Op één van die vroege dijkfragmenten is de nederzetting Graft ontstaan en naderhand verder uitgegroeid tot het belangrijkste dorp in dit gebied. 

Het genoemde dijkfragment liep van zuid naar noord. Op het noordelijk einde is de buurtschap "Noordeinde van Graft" (thans Noordeinde) ontstaan. Tussen Graft en het Noordeinde lag toen nog het Sapmeer, ten westen van het bedoelde dijkje, als een inliggende plas in het Schermereiland. Ook het Noordeindermeer en het Zuideindermeer waren zulke – maar grotere – inliggende plassen. 

Ook kreeg het dorp Graft na verloop van tijd een oostwaartse uitbreiding, die aanvankelijk het "Oosteinde van Graft" werd genoemd. 

Het ontwikkelde zich op en langs het zuidelijke dijkje van de Binnenmaden en de daarnaast gelegen oeversloot, als een dorp met eigen karakter. Die oeversloot was een belangrijke vaarweg voor vissers uit Graft, die op het Beemstermeer gingen vissen. Echter, om daar te kunnen komen, moesten ze met hun boten halverwege de oeversloot een overhaal of overtoom passeren. Een afscheiding tussen het hogere waterpeil van het Beemstermeer en het lagere waterpeil in de sloten op het omdijkte Schermereiland. 

Mogelijk is dat, om die lastige hindernis te omzeilen, oorzaak geweest dat het "Oosteinde van Graft" verder, oostwaarts van de overtoom, uitgroeide tot het dorp Rijp, waarvan de naam is afgeleid van het latijnse Ripa (oever). In de loop der tijd is die naam door het spraakgebruik veranderd in "De Rijp". 
Bron: gemeente Graft- de Rijp

INDELING
Entree woonhuis, gang welke toegang biedt aan alle vertrekken, woonkamer, keuken, vier slaapkamers, badkamer en separaat toilet. Tevens bevindt zich er een inpandige schuur.

KADASTRAAL BEKEND
Gemeente: Graft-de Rijp
Sectie: F
Nummer: 577

ONDERHOUD
De boerderij dient gemoderniseerd te worden.

BOUWJAAR
1880
Gerenoveerd in 1965

OPPERVLAKTE
Woonoppervlakte: 170,90 m²
Overige inpandige ruimte: 148,20 m²

Totale gebruiksoppervlakte: 319,10 m²            
              
Conform NEN-2580

BIJZONDERHEDEN
- Stolpboerderij uit 1950;
- Beschermd monument;
- Gelegen op eigen grond;
- Renovatie project;
- Gebruiksoppervlak 171 m²;
- Nabij vaarwater;
- Weids uitzicht.
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Prijs € 650.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning woonboerderij Type woning vrijstaande woning Bouwjaar 1880 Bouwjaar toelichting Gerenoveerd in 1965 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 171 m² Perceeloppervlakte 1325 m² Overige inpandige ruimte 149 m² Inhoud 345 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 1 woonlaag Buitenruimte Tuin Tuin rondom Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Graft-de Rijp Sectie F Perceelnummer 577 Oppervlakte 1325 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Raadhuisstraat 57, 1484 EP Graft

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.